- Otrzymane podziękowania: 1
- Forum
- Ratownictwo Medyczne
- Medycyna Ratunkowa
- Farmakologia
- Dlaczego amidaron trzeba rozpuszczać w 5% glukozie?
Dlaczego amidaron trzeba rozpuszczać w 5% glukozie?
- kotlet1711
-
- Wylogowany
- Aktywny
-
Mniej
Więcej
2013/09/20 20:51 #9467
przez kotlet1711
Replied by kotlet1711 on topic Odp: Dlaczego amidaron trzeba rozpuszczać w 5% glukozie?
Mi do tej pory kumpel się żali, że u Niego na uczelni farma była hmm, że tak powiem "po łebkach" - mówił, że do tego przedmiotu się nie przyłożyli.
Także każda szkoła jest inna.
Także każda szkoła jest inna.
Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.
- Maciej S.
-
- Wylogowany
- Ekspert
-
Mniej
Więcej
- Otrzymane podziękowania: 6
2013/09/21 21:26 #9470
przez Maciej S.
Trudno, żeby nauczyciel nauczył uczniów farmakologii skoro sam ma z nią problem ;] Niestety w wielu szkołach nauczyciele uczący tego przedmiotu zostali nauczycielami niejako z przypadku.
Replied by Maciej S. on topic Odp: Dlaczego amidaron trzeba rozpuszczać w 5% glukozie?
Bartas nie wszyscy mieli to szczęście do wyczerpujących wykładów z farmakologii
Trudno, żeby nauczyciel nauczył uczniów farmakologii skoro sam ma z nią problem ;] Niestety w wielu szkołach nauczyciele uczący tego przedmiotu zostali nauczycielami niejako z przypadku.
- marki36
-
- Wylogowany
- Początkujący
-
Mniej
Więcej
- Otrzymane podziękowania: 0
2013/09/22 08:22 #9472
przez marki36
Replied by marki36 on topic Odp: Dlaczego amidaron trzeba rozpuszczać w 5% glukozie?
Co do nauczania w szkole farmakologii to naprawdę jest to zależne od szkoły, kończąc w tym roku z pozytywnym wynikiem studium - Ratownik Medyczny, zdałem w większości dzięki bycia na bieżąco w temacie PR, tzn. pracując w ratownictwie podczas nauki... Więcej wyniosłem z " życia i pracy " niż z zajęć... Ale i tak daleka droga jeszcze do ogarnięcia wszystkiego w dostatecznym stopniu, z poziomu karetki "P" nie jest źle na tą chwilę, ale poziom "S" jeszcze trzeba troszkę czasu ogarniać....
- Forum
- Ratownictwo Medyczne
- Medycyna Ratunkowa
- Farmakologia
- Dlaczego amidaron trzeba rozpuszczać w 5% glukozie?
Czas generowania strony: 0.137 s.