- Otrzymane podziękowania: 6
Zaświadczenia po szkoleniu
- KrzysiekW
- Autor
- Gość
2010/12/17 09:36 #4684
przez KrzysiekW
Zaświadczenia po szkoleniu was created by KrzysiekW
Witam:) mam pytanie, wiecie może coś na temat zaświadczeń wydawanych po szkoleniu z pierwszej pomocy, wiem, żę np po specjalnym szkoleniu dla nauczycieli jest gotowy wzór zaświadczenia, który można pobrać ze strony ministerstwa zdrowia, a jak jest w przypadku zwykłego zaświadczenia wystawianego osobie indywidualnej lub firmie, nie spotkałem się z ogólnie przyjętym wzorem, czy wygląd i forma zaświadczenia to indywidualna sprawa każdej firmy?
Dzięki, pozdrawiam
Dzięki, pozdrawiam
Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.
- Nowy
- Gość
2010/12/17 19:38 #4685
przez Nowy
Replied by Nowy on topic O:Zaświadczenia po szkoleniu
Hej,
szkolenie dla nauczycieli jest regulowane stosownym rozporządzeniem, które określa również wzór potwierdzenia ukończenia kursu kwalifikacyjnego.
Jeśli chodzi o kursy pierwszej pomocy prowadzone dla osób indywidualnych czy też firm, które muszą spełnić obowiązki wynikającego z KP, to tutaj nie istnieją żadne uwarunkowania prawne co do wyglądu zaświadczeń/potwierdzeń/certyfikatów - jak zwał tak zwał. Innymi słowy wymyślasz wzór, jaki Ci się podoba, dobrze oczywiście umieścić na nim dane organizatora, dane instruktora prowadzącego szkolenie, jego podpis i dla lepszego samopoczucia Klienta kilka pieczątek .
Pozdrawiam
PS. Tak w ogóle witam - to mój pierwszy post na tym forum .
szkolenie dla nauczycieli jest regulowane stosownym rozporządzeniem, które określa również wzór potwierdzenia ukończenia kursu kwalifikacyjnego.
Jeśli chodzi o kursy pierwszej pomocy prowadzone dla osób indywidualnych czy też firm, które muszą spełnić obowiązki wynikającego z KP, to tutaj nie istnieją żadne uwarunkowania prawne co do wyglądu zaświadczeń/potwierdzeń/certyfikatów - jak zwał tak zwał. Innymi słowy wymyślasz wzór, jaki Ci się podoba, dobrze oczywiście umieścić na nim dane organizatora, dane instruktora prowadzącego szkolenie, jego podpis i dla lepszego samopoczucia Klienta kilka pieczątek .
Pozdrawiam
PS. Tak w ogóle witam - to mój pierwszy post na tym forum .
- KrzysiekW
- Autor
- Gość
2010/12/17 19:50 #4686
przez KrzysiekW
Replied by KrzysiekW on topic O:Zaświadczenia po szkoleniu
Również witam serdecznie i pozdrawiam
Dzięki za odpowiedź
Do kursów KPP też jest chyba o ile się nie mylę ustalony wzór zaświadczenia?
Nie piszemy posta pod postem, korzystamy z funkcji EDYTUJ! Patrz: REGULAMIN .
Ania82.
Dzięki za odpowiedź
Do kursów KPP też jest chyba o ile się nie mylę ustalony wzór zaświadczenia?
Nie piszemy posta pod postem, korzystamy z funkcji EDYTUJ! Patrz: REGULAMIN .
Ania82.
- Nowy
- Gość
2010/12/19 11:49 #4692
przez Nowy
Replied by Nowy on topic O:Zaświadczenia po szkoleniu
Oczywiście . Wzór zaświadczenia jest określony przez stosowne rozporządzenie MZ i wygląda tak: www.mz.gov.pl/wwwfiles/ma_struktura/docs/zal_2_kpp_19032007.pdf
Pozdrawiam .
Pozdrawiam .
- KrzysiekW
- Autor
- Gość
2010/12/19 11:53 #4693
przez KrzysiekW
Replied by KrzysiekW on topic O:Zaświadczenia po szkoleniu
Dzięki wielkie Miłego popołudnia
- Darth Vader
- Wylogowany
- Ekspert
Mniej
Więcej
2010/12/20 05:04 #4698
przez Darth Vader
Ciemna strona ratownictwa medycznego
Bez turbo (ze specjalną dedykacją dla ww61)
Replied by Darth Vader on topic O:Zaświadczenia po szkoleniu
Nowy napisał:
I z tego co wiem takiego "szkolenia" nie możesz przeprowadzić bez wcześniejszych uzgodnień i podpisania stosownej umowy z instytucją, która jest odpowiedzialna za przeprowadzanie takich kursów. W takim przypadku jesteś podwykonawcą.szkolenie dla nauczycieli jest regulowane stosownym rozporządzeniem, które określa również wzór potwierdzenia ukończenia kursu kwalifikacyjnego.
Ciemna strona ratownictwa medycznego
Bez turbo (ze specjalną dedykacją dla ww61)
Moderatorzy: Ania82, ricko1st, mangus
Czas generowania strony: 0.148 s.