- Otrzymane podziękowania: 0
rko
- karolcia109
- Autor
- Gość
2008/01/05 11:27 #440
przez karolcia109
rko was created by karolcia109
Zastanawia mnie jedna rzecz.Czy osobie u której widzimy że przeszła w przyszłości operacje klatki piersiowej np.bajpasy,to RKO wykonujemy tak jak zawsze czy postepuje się inaczej???TYTUS licze na Ciebie
Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.
- Tytus
- Wylogowany
- Lider
Mniej
Więcej
2008/01/05 11:50 - 2008/07/09 17:07 #441
przez Tytus
Replied by Tytus on topic Odp.:rko
Witam Cię Karolcia , już Ci odpisałem , ale mi gdzieś uciekło, z tego co wiem to pacjentom którzy są po by-passach przeprowadza sie RKO, mam w swojej rodzinie troje którzy są po by-passach i jedno z nich (kuzyn) uległ ponownemu zawałowi i było przeprowadzane RKO i niezwłocznie odwieźli go do PSK Nr.1 do Szczecina , gdzie przeszedł dalsze leczenie i funkcjonuje , kuzyn po by-passach strasznie utył , gdzie powinien zachować ścisła dietę , a pozwalał sobie na wypicie wódki i piwka co spowodowało przy jego dodatkowej miażdżycy ponowny zawał , jednak można przy pacjencie przeprowadzać RKO , jeśli to robili przy kuzynie. Łączę pozdrówka.P.S. dodam , ze w Szczecinie wymienili mu żyłę , którą wyjmowali mu z drugiej kończyny dolnej.
- karolcia109
- Autor
- Gość
2008/01/05 11:53 #442
przez karolcia109
Replied by karolcia109 on topic Odp.:rko
Tytus może zrobimy sobie gdzies spotkanie gdzie będe mogła sie was popytać o wiele rzeczy związanych z ratownictwem
- Tytus
- Wylogowany
- Lider
Mniej
Więcej
- Otrzymane podziękowania: 0
2008/01/05 12:00 #443
przez Tytus
Replied by Tytus on topic Odp.:rko
Karolciu , czy chcesz sie z nami spotkac na zasadzie testow czy chciala bys sie dowiedziec o Ratownictwie Medycznym jak najwiecej? Zapraszamy do Kolobrzegu do stacji pogotowia , ja jeszcze tam tez pracuje , co prawda jestem przed emerytura , ale pracuje.
- karolcia109
- Autor
- Gość
2008/01/05 12:07 #444
przez karolcia109
Replied by karolcia109 on topic Odp.:rko
POWIEM CI DROGI KOLEGO RATOWNIKU żE CHOCIAż W INDEKSIE SAME 5 TO PRAKTYKA JEST NAJWAżNIEJSZA A WIE żE TY JAKO RATOWNIK MóGł BYś MIWIELE WYTłUMACZYć I NAPEWNO BYM WIELE ZYSKAłA.
- dyspozytor
- Wylogowany
- Admin
2008/01/05 12:24 - 2008/01/05 12:25 #446
przez dyspozytor
Zachodniopomorskie Ratownictwo Medyczne
Wiktoria Julia
www.ratownik-med.pl
www.eskumed.pl
www.karetki.ratownik-med.pl
www.sklep.ratownik-med.pl
Replied by dyspozytor on topic Odp.:rko
Witajcie!
Proszę o przestrzeganie dyscypliny na forum!
Karolcia zakładasz temat a później od niego odbiegasz, pisząc z Tytusem jak na czacie internetowym. Wątki powinny byś rozwinięte i dotyczyć tematu.
Proszę o przestrzeganie Regulaminu Forum.
Pozdrawiam
Proszę o przestrzeganie dyscypliny na forum!
Karolcia zakładasz temat a później od niego odbiegasz, pisząc z Tytusem jak na czacie internetowym. Wątki powinny byś rozwinięte i dotyczyć tematu.
Proszę o przestrzeganie Regulaminu Forum.
Pozdrawiam
Zachodniopomorskie Ratownictwo Medyczne
Wiktoria Julia
www.ratownik-med.pl
www.eskumed.pl
www.karetki.ratownik-med.pl
www.sklep.ratownik-med.pl
Moderatorzy: Ania82, ricko1st, mangus
Czas generowania strony: 0.155 s.