- Otrzymane podziękowania: 1
Woda Utleniona- dobra czy zła??
- karolcia109
-
Autor
- Gość
-

W ostatnim czasie na czacie jeden z użytkowników poszukiwał informacji na temat wody utlenionej

Ale to wszystko prawda wode utleniona trzeba codziennie pic (10 kropelek na lyzke wody). Ona na prawde pomaga:P a z ta kasa to nie mialam na mysli akurat raka tylko wszystkie inne lekarstwa za ktore ludzie sa w stanie wydac majatek:P a woda utleniona na raka dziala tak: rak to jest obumarle mieso ktore powoli "zrzera" komorki a woda utleniona dostarcza tlenu tym komorkom ktore po pewnym czasie sie regeneruja. (bo pomyslcie: jezeli woda utleniona tak dziala na nasze rany od zewnatrz ze przyspiesza gojenie sie to dlaczego niby nie mialaby tak dzialac wewnatrz) no i naprawde polecam wam picie wody utlenionej bo ja nie jestem na nic chora ale pije i czuje sie o wiele wiele lepiej jestem pelna energii i wigoru
Cóż to ludzie nie wymyślą

Pozdrawiam karolcia109

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.
- mangus
-
- Wylogowany
- Moderator
-
- dum spiro spero

Co zaś tyczy się samej wody utlenionej i jej zastosowania - ma idealne właściwości rozpuszczające krew. Na świeżą ranę można stosować natomiast jeżeli jest skrzeplina to nie polecam, bo doprowadzi do krwawienia - ale to powinni przecież wiedzieć ratownicy

Pozdrawiam.
mangus
[color=]Śmierć stabilizuje stan pacjenta[/color]
- Ania82
-
- Wylogowany
- Moderator
-
- Otrzymane podziękowania: 1
Co do teorii, którą przytoczyła karolcia109 to nie wydaje mi się, żeby woda utleniona działała na nowotwory, tlen musiałby w jakiś sposób przedostać się do chorej tkanki, a to chyba niezbyt możliwe. Jednak szkoda, że nie jest to takie łatwe, bo mielibyśmy łatwy sposób na pozbycie się nowotworów.

Pozdrawiam.

- ww61
-
- Wylogowany
- Lider
-
- Otrzymane podziękowania: 12
Pozdrawiam
- kometa
-
- Wylogowany
- Początkujący
-
- Otrzymane podziękowania: 0

- huda
-
- Wylogowany
- Ekspert
-
- Otrzymane podziękowania: 3
Mnie uczono o wodzie, tak jak już wspominał Mangus iż rozpuszcza skrzepy i raczej nie nadaję się do ran ewentualnie do odkażenia skóry. Natomiast solą fizjologiczną przepłukiwać ranę jeśli jest zanieczyszczona a zdezynfekować rivaolem, chociaż podobno też odchodzi się od środków barwionych. Więc jak widać każdy wie co innego, ale pewnie w tym wszystkim coś jest

Pozdrawiam Huda

if you don\'t live for something you die for nothing