Oznaczenia ambulansów . . .????

Więcej
2008/04/18 17:40 #795 przez dyspozytor
Replied by dyspozytor on topic Odp.:Oznaczenia ambulansów . . .????
Witam

almadia czytam Twoją wypowiedź i normalnie mi ręce opadają :( Czy naprawdę nie czytacie postów zamieszczonych powej??:huh: Przecież już jaśniej nie da się wytłumaczyć jakie obecnie w Polsce (całej Polsce!!!!) obowiązują składy i rodzaje zespołów ratownictwa medycznego. Jeżeli w Twojej miejscowości jest inaczej to oznacza to jedno, że tamtejsze Pogotowie nie działa zgodnie z Ustawą. Ustawa o PRM jasno określa specyfikacje zespołów ratownictwa medycznego:

Art. 36. 1. Zespoły ratownictwa medycznego dzielą się na:
1) zespoły specjalistyczne, w skład których wchodzą co najmniej trzy osoby uprawnione do wykonywania medycznych czynności ratunkowych, w tym lekarz systemu oraz pielęgniarka systemu lub ratownik medyczny;
2) zespoły podstawowe, w skład których wchodzą co najmniej dwie osoby uprawnione do wykonywania medycznych czynności ratunkowych, w tym pielęgniarka systemu lub ratownik medyczny.
2. Zespół ratownictwa medycznego jest wyposażony w specjalistyczny środek transportu sanitarnego, spełniający cechy techniczne i jakościowe określone w Polskich Normach przenoszących europejskie normy zharmonizowane.
3. W skład zespołów, o których mowa w ust. 1, wchodzi kierowca, w przypadku gdy żaden z członków zespołów ratownictwa medycznego nie posiada prawa jazdy kategorii B oraz nie spełnia warunków, o których mowa w art. 95a ust. 1 ustawy z dnia 20 czerwca 1997 r. - Prawo o ruchu drogowym (Dz. U. z 2005 r. Nr 108, poz. 908, z późn. zm.9)).

Pozdrawiam

Zachodniopomorskie Ratownictwo Medyczne
Wiktoria Julia
Plik załącznika:

www.ratownik-med.pl
www.eskumed.pl
www.karetki.ratownik-med.pl
www.sklep.ratownik-med.pl

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
2008/04/20 16:01 #804 przez almadia
Replied by almadia on topic Odp.:Oznaczenia ambulansów . . .????
mój błąd przyznam nie przeczytałam wszystkiego do końca :) ale masz rację

Więcej
2008/06/07 20:51 - 2008/06/07 20:54 #924 przez Tytus
Replied by Tytus on topic Odp.:Oznaczenia ambulansów . . .????
Witam Cię Piotrek , masz w zupełności racje ,niektórzy użytkownicy nie czytują tematów , które funduje nam Dyspozytor , albo rzeczywiście jak pisze Grzesiu (Grzechrat) idą na ilość postów , albo nie rozumieją tematu . Piotr , myślę , że trzeba powtarzające się wypowiedzi usuwać z forum tej stronki . Pozdrowienia dla Dyspozytora i BRAć RATOWNICZą .

Więcej
2008/06/08 08:55 - 2008/06/20 12:11 #928 przez marcin1975rm
Replied by marcin1975rm on topic Odp.:Oznaczenia ambulansów . . .????

Wirtualnej intubacji zdecydowane nie!!!

Moderatorzy: Ania82ricko1stmangus
Czas generowania strony: 0.086 s.

Ostatnie posty Forum Ratownik-med.pl

• Brak postów do publikacji.

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account