- Otrzymane podziękowania: 0
- Forum
- Ratownictwo Medyczne
- Edukacja, doskonalenie zawodowe
- Dyskusja ogólna (Edukacja)
- co po szkole ?
co po szkole ?
- wojtster
- Autor
- Wylogowany
- Początkujący
Mniej
Więcej
2009/06/14 19:03 #2152
przez wojtster
co po szkole ? was created by wojtster
czy szkoła bez dyplomu coś daje?
Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.
- capsel
- Wylogowany
- Początkujący
2009/06/15 13:51 #2156
przez capsel
Replied by capsel on topic O:co po szkole ?
kończąc szkolę otrzymujesz świadectwo ukończenia ale prawo do wykonywania zawodu masz dopiero po otrzymaniu Dyplomu
- Organ18
- Wylogowany
- Doświadczony
- Ratownictwo To Nie Nasza Praca I hobby Lecz Pasja
2009/07/02 20:13 #2228
przez Organ18
Mam na imię Romek mówią na mnie Organ w RM (narząd) albo Organista (w muzyce).
Replied by Organ18 on topic O:co po szkole ?
Cześć wszystkim pewnie wiele osób kojarzy gdy zmagałem się z chorobą i pracą w ratownictwiem i z całą nauką Ale mam dla was dobre wieści czuje sie coraz to lepiej dostałem prace w transporcie sanitarnym jako noszowy wyjeździłem już sporo godzin i jest mega super i coraz to bardziej jestem za tym aby iść na medycyne temat : CO PO SZKOLE ????? a mianowicie za rok maturka chciałem iśc na "Ortopedie i traumatologie" , "Patomorfologie" lub na " Ratownictwo Medyczne" i jeżdżąc karetką czuje się jak Ratownik Medyczny hehe nawet wiele osób mnie pyta jak to jest być ratownikiem medycznym w karetce a ja tłumacze że jeszcze nie jestem hihi dziś była masakra w pracy bo musieliśmy w trójke znieść z 1 piętra faceta który ważył ponad 130 kg :/ krzesełko kardiologiczne trzeszczało a pacjent jeszcze narzekał na nas i chwytał się poręczy na klatce :/ masakra ale nie zraziło mnie to praca ciężka za grosze ale lubie pomagać ludzią od dziecka to robie i raczej chce zostać z Wami Ratownikami do końca Myślę że to dobry temat CO PO SZKOLE ?? każdy pownien się zastanowić co po Liceum , Technikum itd. chce robić, czy ratownictwo jest dla niego. Również ci którzy odbierają upragniony dyplomik Ratownika niech pomyślą czy wolą Szpital , Karetke czy Straż a może LPR . Ja od dziecka pomagam wielu ludzią widziałem wiele ale pewnie nie wszystko co wy którzy pracują po kilka dziesiąt lat ale ja wiem już co chce robić a wy ??
Mam na imię Romek mówią na mnie Organ w RM (narząd) albo Organista (w muzyce).
- Aneczka
- Wylogowany
- Aktywny
Mniej
Więcej
2009/07/29 12:06 #2282
przez Aneczka
[img size=150][/img]
Replied by Aneczka on topic O:co po szkole ?
co po szkole??? ymmmmm ja ratownictwo już dawno skończyłam sobie i w związku że są minimalne szanse na prace w zawodzie to przeszłam sobie na pielęgniarstwo ..... troche mniej ciekawe ale cóż........ każdy chyba powinien mieć świadomość tego że po skończeniu szkoły trzeba będzie się przekwalifikować , chociaz moje zawody akurat sa pokrewne....bo w tych czasach rynek pracy sie tak zmienia szybko że niewadomo zcy wybierać już to co nas interesuje czy to gdzie za 3 ,4 lata będzie praca
[img size=150][/img]
- huda
- Wylogowany
- Ekspert
Mniej
Więcej
- Otrzymane podziękowania: 3
2009/07/31 06:24 #2287
przez huda
if you don\'t live for something you die for nothing
Replied by huda on topic O:co po szkole ?
Witam
Aneczka masz świętą rację, że człowiek musi się przekwalifikować, ja na ten przykład po szkole średniej jestem....informatykiem i teraz robie ratownika, ale to dlatego, że ratownikiem chciałam być już jak zdobywałam zawód informatyka mimo że z tą informatyką to tak z przypadku, bo mnie to wcale nie kręci
odnośnie tego co po szkole, to ja długo musiałam dojrzeć do decyzji aby pójść na ratownictwo, dzięki temu wiem i jestem pewna co chcę w życiu robić
Pozdrawiam serdecznie Wszystkich
Justysia
Aneczka masz świętą rację, że człowiek musi się przekwalifikować, ja na ten przykład po szkole średniej jestem....informatykiem i teraz robie ratownika, ale to dlatego, że ratownikiem chciałam być już jak zdobywałam zawód informatyka mimo że z tą informatyką to tak z przypadku, bo mnie to wcale nie kręci
odnośnie tego co po szkole, to ja długo musiałam dojrzeć do decyzji aby pójść na ratownictwo, dzięki temu wiem i jestem pewna co chcę w życiu robić
Pozdrawiam serdecznie Wszystkich
Justysia
if you don\'t live for something you die for nothing
- Aneczka
- Wylogowany
- Aktywny
Mniej
Więcej
2009/07/31 12:51 #2288
przez Aneczka
[img size=150][/img]
Replied by Aneczka on topic O:co po szkole ?
informatyka i ratownictwo yyyyyyyyy wogóle nie pokrene kierunki ale widzisz juz tak była w życiu........ ja za to mam bardziej pokrewniejsze........ i mam nadzieje że już nie będe musiała do trzeciego zawodu sie uczyć
[img size=150][/img]
Moderatorzy: Ania82, ricko1st, mangus
- Forum
- Ratownictwo Medyczne
- Edukacja, doskonalenie zawodowe
- Dyskusja ogólna (Edukacja)
- co po szkole ?
Czas generowania strony: 0.154 s.