zadanie praktyczne na egzaminie

Więcej
2011/06/14 19:48 #5600 przez brtm
Replied by brtm on topic O:zadanie praktyczne na egzaminie
Rano wkłucie i itls, po południu zabezpieczenie odmy, rurka ustno gardłowa i podanie tlenu...

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
2011/06/14 19:48 #5601 przez legumina
Replied by legumina on topic O:zadanie praktyczne na egzaminie
Ejejko napisał:

co do kardiowersji mało prawdopodobne, z tego co słyszałam...

co do prowadzonych zajeć to wspołczuje
ale ci powiem że mnie uczyły pielegniarki, ktore robią kursy, doszkalaja się, prowadzą szkolenia dla pielegniarek ze szpitala, także wiesz
a co do ratownictwa to miałam kose, ktora uwielbiałam,

nie mów hop z ta kardiowersja , jak trafi sie w tym roku dziecko [nie życze tego nikomu] to i kardiowersja sie moze gdzieś pojawić

aaaaa w tym roku zeby być ośrodkeim egzamiancyjnym to tzreab było mieć pare rzeczy,w tym defibrylator z kardiowersją wiec wiesz ....
bez powodu tego nie kazali mieć na stanie

Więcej
2011/06/14 19:48 #5602 przez Ania82
Replied by Ania82 on topic O:zadanie praktyczne na egzaminie
Ejejko napisał:

ja pier*** !:/ wykończa mnie te bachory na tych egzaminach, których zresztą nie było nigdy:/ to sie robi tak, że bierzesz dawke jak dla dorosłego i dzielisz na kg masy ciała dzieciaka czy jak do cholery:?!

Proponuję w pierwszej kolejności popracować nad słownictwem, bo "bachor" i cała reszta do ratownika nie pasuje. Mam nadzieję, że na egzaminach będzie dobra selekcja, bo nie chciałabym być ratowana przez takiego ratownika kiedyś w przyszłości.
Mimo wszystko powodzenia dla wszystkich.

"Pesymista widzi ciemny tunel, optymista widzi światełko w tunelu, realista widzi pociąg, maszynista widzi 3 debili na torach..."

Więcej
2011/06/14 19:52 #5603 przez Ennek
Replied by Ennek on topic O:zadanie praktyczne na egzaminie
RAT22 napisał:

Ennek napisał:

legumina napisał:

Ennek napisał:

prawidłowe wykonanie zadania wyglądało tak:
umyc i zdezynfekowac rece, zalozyc rekawiczki, podejsc do manekina, potrząsnąc nim, wykonac ABC, rozpiąc bluze (manekin był ubrany) przyłozyc łyżki i wyskakiwało ci VT wiec rozglądasz sie do okoła czy jest bezpiecznie ładujesz, ponowie sie rozgladasz i wykonujesz strzał, po wyładowaniu natychmiast RKO przez 2 min, ponownie abc, przykładasz łyżki patrzysz co ci sie pokazało jesli VT powtarzasz defibrylacje z większym natężeniem, RKO 2 min ocena rytmu. a jesli pokazała ci sie asystolia lub rytm zatokowy wtedy zdejmujesz rekawice i odchodzisz od stanowiska ;)

wiesz co ja bym sobie za to co napisałeś/łaś nie dała reki obciąc
wg algorytmu nie oceniasz stanu abc, tylko po 2 minutach oceniasz rytm, jak rytm sie zmienia to oceniasz stan

masz racje sorrka pomyliłem się, w sumie to juz browarka popijam kolejnego wiec... :)

PO WYŁADOWANIU JAK ZROBISZ RKO PRZEZ 2min TO WEDŁUG ALS TO JEST (5 cykli złożonych z 30 uciśnięć mostka i 2 oddechów ratowniczych). WIEC POWINIENEŚ GO DYMAĆ 5 CYKLI I DOPIERO PONOWNA OCENA I JAK BEDZIE ZNOWU VT TO PÓŹNIEJ CO ZNOWU STRZAŁ I RKO PRZEZ 2min AZ MI WYJDZIE ASYSTOLIA ?????????????

asystolia lub rytm zatokowy, jesli pojawi ci sie jedno z tych dwuch konczysz zadanie i odchodzisz od manekina

Więcej
2011/06/14 19:53 #5604 przez Ejejko
Replied by Ejejko on topic O:zadanie praktyczne na egzaminie
bachor było "potocznie" i nie mów mi że w pogotowiu takich słów nie uywają bo słyszałam o wiele wiele gorsze wiec uwierz mi bachor na słownictwo pogotowiane to pieszczotliwie jest w porównaniu ze " starą liscią" " bo co jedziemy przeciez i tak zdycha na raka" " laleczka w szpilkach do jebania" itd... wiec bachor jest dla Ciebie tragedią?! słodko.

Więcej
2011/06/14 19:55 #5605 przez RAT22
Replied by RAT22 on topic O:zadanie praktyczne na egzaminie
JAK MAM DO WYKONANIA DEFIBRYLACJE I
PO ROZPOZNANIU VT ROBIE STRZAŁ PIERWSZY 150J I PO WYŁADOWANIU ROBIE RKO PRZEZ 2min TO WEDŁUG ALS TO JEST (5 cykli złożonych z 30 uciśnięć mostka i 2 oddechów ratowniczych). WIEC POWINIENEŚ GO DYMAĆ 5 CYKLI I DOPIERO PONOWNA OCENA I JAK BEDZIE ZNOWU VT TO PÓŹNIEJ CO ZNOWU STRZAŁ I RKO PRZEZ 2min AZ MI WYJDZIE ASYSTOLIA ?????????????

Moderatorzy: Ania82ricko1stmangus
Czas generowania strony: 0.050 s.

Ostatnie posty Forum Ratownik-med.pl

• Brak postów do publikacji.

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account