Witam!
Jestem studentką na III roku Ratownictwa Medycznego. Przygotowuje pracę licencjacką na temat opieki poresuscytacyjnej w praktyce podstawowego ZRM. Zwracam się z uprzejmą prośbą o wypełnienie poniższej ankiety w celu poznania Państwa opinii oraz doświadczeń związanych z tym tematem. Ankieta jest anonimowa. Udzielane odpowiedzi posłużą mi wyłącznie do napisania pracy. Serdecznie dziękuję za pomoc i poświęcony czas.
W poniższym linku umieszczam ankietę do mojej pracy licencjackiej.
Witajcie,prowadzę obecnie projekt badawczy, którego celem jest określić zapotrzebowanie na nowy kierunek studiów- fizjolog sportowy. Uczelnia poprosiła o zebranie wypowiedzi także od ratowników medycznych. Otóż ratownicy posiadają wiedzę nt fizjologii organizmu, a być może w tym gronie są osoby interesujące się sportem lub chcące pogłębiać wiedzę w tym zakresie.W związku z tym zwracam się z prośbą o podzielenie się...
Witam,
mam pytanie dotyczące uprawnień. Otóż, jeśli ktoś skończył ratownictwo ponad 13 lat temu, nigdy nie pracował w zawodzie ratownika, zmienił zupełnie branżę, nie przechodził żadnych przeszkoleń w temacie ratownictwa itd to czy może np prowadzić kursy pierwszej pomocy, zabezpieczać imorezy jako ratownik? Będąc na etacie w zupełnie innej branży i nie mając zatrudnienia w żadnej placówce zdrowia itd