Pytanie o studia

Więcej
2012/03/20 08:20 #7414 przez anngiee92
Pytanie o studia was created by anngiee92
Witam serdecznie,
mam takie pytanie do studentów i absolwentów - na jakich uniwersytetach medycznych w Polsce na ratownictwie nie ma na pierwszym roku fizjologii w planie nauczania?
Studiuje na pierwszym roku i mam zamiar na drugi rok się przenieść, od pewnego czasu odwiedzam witryny uczelni, jednak nie na każdej rozkład przedmiotów dla poszczególnych kierunków jest odkryty dla "zwiedzających".
Pozdrawiam

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
2012/04/20 17:43 #7501 przez Witek05
Replied by Witek05 on topic Odp: Pytanie o studia
Fizjologia bedzie na kazdej uczelni bo to jest przedmiot obowiazkowy jest gdzies wykaz przedmiotow i ilosc ich godzin poszukaj dobrze. Pozatym nie kumam dlaczego chcesz sie przenosic i dlaczego unikasz tej fizjologii skoro masz problemy z zaliczeniem tego przedmiotu to daruj sobie studiowanie bo pozniej sa o wiele trudniejsze przedmioty do zaliczenia.

Więcej
2012/04/20 17:45 #7502 przez anngiee92
Replied by anngiee92 on topic Odp: Pytanie o studia
Nie unikam fizjologii, chce po prostu zmienić uczelnię i chciałabym aby plan się pokrywał , gdyż ja tego przedmiotu jeszcze nie miałam (wiec chcąc nie chcąc nie mam jeszcze z nią problemów...)

Więcej
2012/04/22 11:55 #7504 przez arterixxxa
Replied by arterixxxa on topic Odp: Pytanie o studia
Studiuje ratownictwo medyczne moje wnioski wystarczy chodzić i mieć jakąś podstawową wiedzę aby zaliczyć, czasem zdarzy się wykładowca który wymaga rzeczy kosmicznych (nie przydających się w ratownictwie medycznym) ale to taka pokazówa przed rektorem, bądź innymi jaki jestem wielki i potrzebny. Fizjologia jest potrzebna i łatwa, godzin też masz mało. Taka jeszcze dygresja, ja dużo czytam i rozmawiam z kolegami którzy pracują w ratownictwie medycznym warto posłuchać ale oczywiście być obiektywnym (sprawdzać ich wiedzę) większość i tak nauczysz się podczas pracy, a wiedza którą przekazują na uczelni pozostawiają wiele do życzenia.

Moderatorzy: Ania82ricko1stmangus
Czas generowania strony: 0.049 s.

Ostatnie posty Forum Ratownik-med.pl

• Brak postów do publikacji.

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account