Zaloguj

Przeszukuj - Kategorie
Artykuły
Przeszukuj - Tagi
Gwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywna

Stanowisko Polskiej Rady Ratowników Medycznych w sprawie ustawy z dnia 25 września 2015 r. o zmianie ustawy o Państwowym Ratownictwie Medycznym, ustawy o działalności leczniczej oraz ustawy o zmianie ustawy o działalności leczniczej oraz niektórych innych ustaw.

W związku z wejściem w życie ustawy z dnia 25 września 2015 r. o zmianie ustawy o Państwowym Ratownictwie Medycznym, ustawy o działalności leczniczej oraz ustawy o zmianie ustawy o działalności leczniczej oraz niektórych innych ustaw oraz wobec publikowanych wypowiedzi przedstawicieli środowiska pielęgniarek i położnych dotyczących hipotetycznej próby przywłaszczania kompetencji tych grup zawodowych przez ratowników medycznych informujemy, że zawód ratownika medycznego jest również pełnoprawnym zawodem medycznym.

Ratownik medyczny posiada wiedzę i umiejętności zdobyte w procesie kształcenia związane nie tylko z wykonywaniem medycznych czynności ratunkowych.

PRRM