Coś dla naszych milusińskich. "Mądra mysz. Mam przyjaciela ratownika medycznego"
Nasz zawód, czyli ratownik medyczny z dnia na dzień staje się coraz bardziej popularny. Przeglądając zasoby internetu, trafiłem na pozycję książkową dla dzieci gdzie główną bohaterką jest ratowniczka medyczna
.
Dlaczego to przykuło moją uwagę?? Kiedyś w ogóle nie mówiło się o ratownikach medycznych, a w bajeczkach karetką przyjeżdżał lekarz w białym fartuchu. Dlatego chyba warto docenić to, że już nawet w literaturze (może to zbyt duże słowo, ale jednak) pojawia się nasz ratowniczy wątek.
W żaden sposób nie chce promować tej pozycji, być może ktoś z Was zna jeszcze inne ciekawsze pozycje które możemy czytać naszym dzieciom. Poniżej krótki opis tej książeczki:
Mądra mysz. Mam przyjaciela ratownika medycznego. Ralf Butschkow
Zawód Ani polega na pomaganiu ludziom - jest ratownikiem medycznym. Kiedy Marysia złamała nogę, natychmiast udzieliła jej fachowej pomocy. Czas w szpitalu upływa dziewczynce szybko, bo Ania wszystko wyjaśnia i tłumaczy.
Książeczka wygląda skromnie i tytuł trochę przeinaczony (w internetowych ofertach), chyba powinno być: 'Mam przyjaciółkę ...'', ale najważniejsze, że w ogóle takie pozycje się ukazują.
dyspozytor
| « poprzednia | następna » |
|---|
Galeria ratownicza - ostatnio dodane

Przyczepa katas...

Przyczepa katas...

Karetki są wszę...

Ratowniczy torcik

Ratownictwo ele...
Galeria ratownicza - ostatnio komentowane

Oświetlenie

Młodzieżowa Aka...

Kalambury

Ambulance vs death

Uczestnicy szko...
facebook.com/ratownik.med
Panel logowania
| STRONA GŁÓWNA - AKTUALNOŚCI - FORUM - GALERIA - KONTAKT - SPOŁECZNOŚĆ - R E K L A M A |

TWOJE FOTO
Uwaga! Komentarze są prywatnymi opiniami Czytelników, za które redakcja nie ponosi odpowiedzialności. Jeśli jakikolwiek komentarz narusza obowiązujące prawo lub zasady współżycia społecznego, prosimy o kontakt. (KONTAKT)